‘Vanuit ons Kot’ – krant

Ken je iemand die niet zo sterk is in al die digitale nieuwigheden om het sociaal contact met familie en vrienden te onderhouden? Hij of zij wil waarschijnlijk ook op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en gebeurtenissen in de familie -of vriendenkring. Is digitaal contact uitgesloten, dan misschien wel via een ‘Vanuit ons Kot’ – krant? Daarin staan de laatste nieuwtjes van de familie -of vriendenkring, op papier!

De Koning Boudewijnstichting, De Vlaamse Ouderenraad en de Vlaamse minister van Welzijn Wouter Beke slaan de armen in elkaar om samen met enkele publicatiebureaus een analoog aanbod te voorzien voor de minder digitaal onderlegde onder ons. Zij krijgen twee maanden de kans om op de hoogte te blijven van al het familie -of vriendennieuws via een papieren krant die gratis bij hen in de bus valt. Op deze manier wordt het gemis van kinderen, kleinkinderen en vrienden een beetje goedgemaakt.

Hoe werkt het?

Via het platform van de Koning Boudewijnstichting kan je jouw gegevens achterlaten en de partner kiezen waar je het krantje gratis kan bestellen. Je krijgt dan via mail een code toegestuurd waarmee je gratis aan de slag kan. Tot 2 juni kan je met die code gratis gebruik maken van de app/website van jouw keuze.

Als hoofdredacteur kan je dan vervolgens aan de slag op de app/website: foto’s uploaden en teksten schrijven. Het publicatiebureau van jouw keuze drukt het krantje dan af en bezorgt het bij jouw (groot)ouders of vrienden. Zo hoeven zij niets te missen van het leven van de kinderen, kleinkinderen of vrienden. Opgepast: er kan wel maar één krantje per week aangemaakt worden en dat gedurende maximum 8 weken gratis. Na deze 8 weken wordt het abonnement automatisch stopgezet.

Meer informatie

 Tot 30 april 2020 kan je gratis jouw code aanvragen via deze link.

Wil je meer informatie of heb je vragen? Bel dan naar de Koning Boudewijnstichting op het nummer 02 549 61 62.