Studiedag ABVV Senioren 2020 geannuleerd

annulatie event
Afbeelding van Annick Vanblaere via Pixabay

Door de corona-uitbraak in België zijn we als ABVV Senioren genoodzaakt om onze studiedag van donderdag 2 april 2020 te annuleren.

De studiedag zou in het teken staan van “Zorgkracht”. Door de nadruk op de vermaatschappelijking van de zorg door de Vlaamse Regering heeft er een nooit geziene individualisering en regionalisering van de zorgplanning plaats. De zorgbehoevende zal meer en meer lokaal en in de eigen sociale omgeving een beroep moeten doen op zorg. Dat is niet voor iedereen evident. Sommigen hebben geen sociaal netwerk, een beperkte mobiliteit en/of weinig financiële middelen om de zorg te realiseren die ze nodig hebben. De zorgkracht van de burgers staat dus onder druk.

Tijdens de studiedag zouden we kijken naar de oorzaken van die dalende zorgkracht en zouden we samen zoeken naar oplossingen. Verschillende interessante sprekers stonden klaar om onze senioren te informeren en te adviseren.

Voorlopig wordt nog bekeken binnen de seniorenwerking of de studiedag verzet kan worden, en wanneer die wel zou kunnen plaatsvinden.

Het ABVV Senioren team