“In My Name”-campagne

De nationale campagne “In My Name”, gesteund door de coördinatie van mensen zonder papieren in België, de Unie voor regularisatie, het collectief neutrale zone en Solidaris, werd op 8 december 2021 officieel gelanceerd. Dit door het ABVV gesteunde initiatief eist de goedkeuring van een wet die duidelijke criteria en een onafhankelijke procedure vastlegt voor de regularisatie van mensen zonder papieren. Het bij de Kamer van Volksvertegenwoordigers ingediende burgerinitiatief heeft meer dan 35.000 handtekeningen verzameld en zal op 8 november besproken worden in de Commissie Binnenlandse Zaken van de Kamer.

 

In het kader van deze hoorzitting zal een communicatiecampagne worden gelanceerd. Om zo veel mogelijk druk uit te oefenen op de politici en hen ervan te proberen overtuigen zich uit te spreken voor duidelijke regularisatiecriteria, zijn er twee niet te missen bijeenkomsten:

 

  • Op 7 november van 18 u. tot 20 u., Poelaertplein: fakkelwake om alle mensen zonder papieren te steunen en te herinneren aan onze vraag om duidelijke regularisatiecriteria.
  • Op 8 november van 13 u. tot 16 u., Poelaertplein: live uitzending van de hoorzittingen op groot scherm, om het debat en de standpunten van onze verkozenen zichtbaar te maken.

 

Wij nodigen jullie uit om de campagne te steunen door:

  • te mobiliseren via jullie netwerken,
  • de communicatie van In My Name te verspreiden op sociale media,
  • naar één of beide evenementen te komen,
  • bij te dragen aan het budget van deze evenementen naargelang jullie middelen.

 

Info: In My Name – Wetsvoorstel / Proposition de loi pour la regularisation.