Draag zorg voor de zorgsector!

Tijdens de eerste coronagolven was de zorgsector constant in het nieuws. Nu de coronacijfers minder vaak op de voorpagina’s terechtkomen komen er wel andere verontrustende berichten naar boven. Hoe moeten we kijken naar deze verontrustende berichten?

Personeelstekort

Veel krantenkoppen melden steeds meer tekorten aan werkkrachten in de zorg. We moeten dit nuanceren. Er is de voorbije jaren heel veel volk bijgekomen in de zorg. We mogen dat niet vergeten. Het personeelstekort stelt zich ook niet overal. Er zijn problemen in de bepaalde zorginstellingen of in bepaalde afdelingen maar het is gevaarlijk om dat te snel te gaan veralgemenen.

Is er dan geen probleem?

Dat wel. De zorg staat vandaag onder een ongeziene druk. De aanhoudende druk van de coronacrisis, krapte op de arbeidsmarkt en torenhoge inflatie als enkele belangrijke factoren.

Die druk maakt het noodzakelijk om de aandacht op de werknemers te verhogen. In de werkorganisatie kan veel winst geboekt worden. Een goede planning van werkkrachten heeft niet alleen voordelen voor de organisatie. De betere werk-privé balans die eruit voortkomt zorgt ook voor een pak minder stress bij werknemers zelf.

De aandacht moet ook gaan naar het deeltijdse werk. Sommige mensen willen deeltijds werken en moeten daar volop de kans toe krijgen. Maar andere werken deeltijds en willen een voltijds contract met alle voordelen die daarbij horen. Zij mogen deze kans niet ontnomen worden.

Door de privatisering in de zorg komt er druk op de publieke zorg. Er moet winst worden gemaakt. Die winst gaat niet naar het personeel of naar de patiënt.

Hoe moeten we het dan aanpakken

Vandaag staat de zorgsector onder druk. Dit zal in de toekomst echter niet snel veranderen. Onder meer de effecten van een vergrijzende bevolking zullen daar mee voor zorgen.

Dat zet vooral de keuzevrijheid die we nu hebben onder druk. Zal die keuzevrijheid plaats moeten maken voor het algemene recht op zorg? Zullen we in de toekomst tevreden moeten zijn met een afspraak bij een beschikbare huisarts? Of zal een huisarts die jij persoonlijk kent de norm blijven? Realistisch gezien zal het algemene recht op zorg veel sterker gaan doorwegen.

Dat gezegd helpt het niet om telkens opnieuw de alarmbel te luiden over tekorten in de zorg. Het blijft vooral belangrijk om te kijken naar waar de problemen zijn om die dan doelgericht op te lossen. Investeren in medewerkers blijft nodig. Daar blijft het belangrijkste goede loon- en arbeidsvoorwaarden. Dat geeft de beste garantie op gemotiveerde medewerkers op korte en lange termijn.