Doe mee

1 April 2021- Studiedag ‘€1500 minimumpensioen’

 

Kameraden,

De fysieke activiteiten van de seniorenwerking van het Vlaams ABVV kunnen al een hele tijd niet meer plaatsvinden. De huidige situatie m.b.t. het coronavirus en de bijhorende maatregelen zijn niet van die aard dat we kunnen rekenen op de mogelijkheid van een fysieke studiedag in het voorjaar…
MAAR! Er beweegt heel wat in de wereld van de pensioenen en dat gaan we digitaal van dichterbij bekijken. Van nu tot 2024 zullen de minimumpensioenen stijgen en zo zien we een oude syndicale eis realiteit worden. Maar hoeveel mogen we verwachten? Wat zeggen de kleine lettertjes en de praktijk?
Op onze digitale studiedag ‘€1500 minimumpensioen’ kom je er alles over te weten:

 •  Het evenement vindt plaats op donderdag 1 april van 15u tot 17u30.
 • Het evenement wordt live uitgezonden vanuit Ons Huis op de Vrijdagsmarkt in Gent.
 • We maken gebruik van ZOOM.

Programma – sprekers

 • 15u00: Verwelkoming door Wouter, onze charmante gastheer van Productions & zonen. Hij maakt ons warm voor de namiddag en controleert of iedereen alles goed ziet en hoort.
 • 15u20: Katrien Neyt, gewestelijk secretaris ABVV Oost-Vlaanderen geeft toelichting rond voortraject minimumpensioenen binnen het Oost-Vlaamse gewest en bevraging senioren.
 • 15u30: sofagesprek met Jef Maes, Celien Van Moerkerke en Raf De Weerdt. Rik Vancoillie (BBTK) leidt het gesprek in goede banen en houdt iedereen scherp met prikkelende vragen.
  • Jef Maes, gewezen federaal secretaris ABVV schets het parcours naar de 1500 euro pensioen van vroeger tot nu.
  • Celien Vanmoerkerke, adjunct-kabinetschef Minister van pensioenen Karine Lalieux licht het huidige beleid toe en wat dit betekent voor onze leden (heden).
  • Raf De Weerdt, federaal secretaris ABVV gaat in op de toekomst.
 •  16u30: muzikale pauze met ruimte voor vragen van de kijkers thuis (Productions & zonen).
 •  16u45: beantwoorden van vragen.
 •  17u30: einde.

Hoe deelnemen?

Voor de geïnteresseerden hebben we goed nieuws. Je bent slechts één formuliertje verwijderd van een geldige inschrijving. Na je inschrijving krijg je de geldige Zoomlink.
Stel via dit formulier ook je vraag aan onze sprekers, op die manier kunnen we toch wat interactie creëren. Kom je tijdens de studiedag nog op een vraag; stel ze via de chat.
Onderaan deze pagina vind je de knop “schrijf je in” die linkt naar het inschrijfformulier.
Je kan via het formulier ook aangeven hoeveel ervaring je hebt met online evenementen. Heb je nog nooit aan zo’n evenement deelgenomen? Dan helpen we je graag op weg. Ook voor andere problemen voor, tijdens of na de studiedag bel je gerust onze educatief medewerker: 0495 37 23 48.
Voor wie niet kan deelnemen zullen we het evenement opnemen, zodat dit later kan bekeken worden. Om privacy redenen vragen we daarom dat iedereen hiermee akkoord gaat. Liever niet je gezicht op beeld? Zet gerust je camera uit.
Ook dit nog
Om ons evenement ook zichtbaar te maken op sociale media maakten we een Facebookevenement. Dat kan je vinden via deze link of zoek op Facebook naar ‘Studiedag ABVV Senioren’. Deel dit evenement gerust maar let op! Aanduiden dat je aanwezig zal zijn op het Facebook evenement leidt niet tot een geldige inschrijving dat kan alleen via de inschrijvingslink.

We zien jullie graag verschijnen op onze digitale studiedag, tot dan!

 

Carolien Patyn,
Coördinator Bewegingswerk | Werklozenwerking – Vorming en Actie vzw
en
Jos Vingerhoed,
Voorzitter ABVV Senioren

Studiedag €1500 pensioen

klik op de knop om je in te schrijven

Schrijf je in voor de studiedag