Doe mee en maak de (bel)cirkel rond

Elke dag even kort een babbeltje slaan en jouw verhaal kunnen vertellen aan een luisterend oor. Voor veel mensen maken die paar minuten per dag dat ze met iemand kunnen praten een wereld van verschil. In deze coronatijden hebben heel veel personen nood aan zo’n kort babbelmomentje. Daarom lanceren de ABVV Senioren samen met Linx+ belcirkels doorheen gans Vlaanderen en daarvoor hebben we jullie hulp nodig!

Wat is dat een belcirkel?

De eerste persoon in de lijst belt de volgende persoon in de lijst en stelt enkele algemene vraagjes: hoe is het? Wat ga je vandaag doen? Kan ik je misschien helpen met iets? De persoon die opgebeld werd, belt op zijn of haar beurt de volgende persoon in de lijst en stelt opnieuw enkele vraagjes. Dit gaat zo door tot de eerste beller opgebeld wordt: de cirkel is rond. Deze belcirkel kan je elke dag opnieuw opstarten of je kan er ook voor kiezen om dit één keer in de week te doen.

Waarom zou ik daaraan mee doen?

Door deel te nemen aan de belcirkel voel je je verantwoordelijk voor het in stand houden van de cirkel. Bel je de volgende persoon niet op dan zullen de volgende personen in de cirkel ook geen babbeltje kunnen doen.

Jouw verhaal wordt gehoord en je zorgt ervoor dat anderen hun verhaal ook gehoord worden. Solidariteit via de telefoon dus, broodnodig in deze moeilijke tijden.

Daarnaast kan je echt het verschil maken voor de persoon die je opbelt. Zo kan het zijn dat deze persoon heel eenzaam is of dat hij of zij hulp nodig heeft met boodschappen, medicatie, enz.

Hoe doe ik hieraan mee?

Stuur een mailtje naar info@linxplus.be of bel naar 02 289 01 80. Vermeld jouw naam, gsm-nummer, adres en mailadres.

 

Doe mee en help de belcirkel rond te maken!

De Radeis

Lees hier de nieuwste editie

Lezen