Blijf in uw kot! met Linx+

De Nationale Veiligheidsraad van 15 april besliste om alle recreatieve en culturele activiteiten verder te annuleren tot en met 3 mei 2020. Een maatregel die ook Linx+, de ABVV-partner in vrije tijd, moet respecteren. Maar bij de pakken blijven zitten staat niet in het woordenboek van Linx+. Het vrijwilligersbloed stopt niet zomaar met stromen.

Al van bij de start van de corona-uitbraak bewandelde Linx+ de digitale weg om het contact met leden, vrijwilligers en geïnteresseerden te onderhouden. Via mail, website en sociale media werden regelmatige tips, nieuwtjes en online activiteiten gedeeld om ook tijdens de quarantaine van een kwalitatief vrijetijdsaanbod te kunnen genieten.

Ook de volgende dagen verschijnen er nog regelmatig nieuwe berichten op de website van Linx+ onder de noemer ‘Blijf in uw kot!’, klik hier om de laatste nieuwigheden te ontdekken.

Een kleine greep uit het aanbod:

  • Quarantaine stripwedstrijd: Doe mee, maak een cartoon of strip van jouw avonturen in quarantaine en maak kans op een waardebon om strips te kopen. (tot en met 1 mei 2020)
  • Schrijf een ouderwetse brief of #zorgbrief: Schrijf een brief, stuur een kaartje, maak een mooie tekening, stuur je lievelingsgedicht of schrijf zelf een stukje. Op creatiefschrijven.be vind je enkele tips om een #zorgbrief op te stellen.
  • Start nu met je moestuin: Tips om onder andere pompoenen en courgetten te planten.
  • ‘Het gezin van Paemel‘: Bekijk deze prachtig theatervoorstelling online via de link op de website van Linx+.
  • De lege stad: Neem tijdens jouw essentiële verplaatsing eens een foto van de anders niet zo lege plekken.
© Jeroen Roozendaal (Het gezin van Paemel)

De Radeis

Lees hier de nieuwste editie

Lezen