Behoud van de Boelwerfkraan

Waarde Kameraden,

 

Iedere syndicalist kent de geschiedenis van de Boelwerf in Temse en van de heroïsche syndicale strijd die er werd gevoerd. Een stille getuige van dit alles is de Boelwerfkraan die de skyline van Temse overheerst.

 

Het gemeentebestuur onder leiding van Cd&V-burgemeester De Ryck is deze herinnering liever kwijt dan rijk. Na jaren verwaarlozing (ondanks de voorziene budgetten) konden ze bekomen dat minister Diependaele (Nva) de declassering in gang zette. Dit tegen het advies in van alle erfgoedorganisaties, eigen partijgenoten en vooral de strijdlustige ex-boelwerfmedewerkers.

 

Vanuit BBTK bleven wij niet bij de pakken zitten en brachten wij ABVV, ACV, ACLVB, Vooruit, Pvda en Tesamen (lokale partij) samen in het platform ‘Scheepsbouwers & hun kraan’.

Wij overhandigden in het bijzijn van de pers 1700 handtekening voor het behoud van deze unieke kraan en vooral voor het symbool voor de Zaat en de syndicale strijd. Maar het is ook de start van de volgende etappe. Nog tot 8 december loopt het openbaar onderzoek en kunnen er bezwaarschriften ingediend worden.

 

JE MOET NIET IN TEMSE WONEN OM EEN BEZWAAR IN TE DIENEN.

 

In samenspraak met onze advocaten maakten we een modelbezwaarschrift en wij roepen dan ook iedereen met een syndicaal hart op om een bezwaarschrift in te dienen. Je hoeft niet in of rond Temse te wonen om dit te doen. Deel deze mail en vraag iedereen dit ene mailtje te versturen. Het betekent veel voor de vele ex-boelwerknemers.

 

Meer toelichting, een handig sjabloon, handleiding, bezwaarschrift,… vind je op:

www.tinyurl.com/boelwerfkraan

(ps: via de telefoon of tablet werkt de link het best. Outlook doet moeilijk).

 

Alvast bedankt,

Samen sterk,

Namens Scheepsbouwers en hun Kraan