ABVV-Experten; LUISTERTIPS

Bijleren doe je natuurlijk niet alleen door dikke boeken of moeilijke teksten te lezen. Op de fiets of tijdens een grote schoonmaak kan je evengoed kennis opdoen met een podcast. Wij geven enkele tips om je oren mee te plezieren.

METAL Cast: https://www.abvvmetaal.be/metalcast/4548-voor-een-menselijk-pensioen

In de nieuwe MetalCast-aflevering hoor je een gesprek over de pensioenhervorming. Rond de tafel: Frank Moreels (voorzitter BTB), Rohnny Champagne (voorzitter ABVV-Metaal), Karine Lalieux (minister van pensioenen PS)) en Jef Maes (gepensioneerd federaal secretaris van het ABVV).

Let’s Organize: https://on.soundcloud.com/LzB9

Let’s Organize is een reeks gespreksavonden over protest en verzet, georganiseerd door de vormingsdienst van ABVV Oost-Vlaanderen. Vanaf mei 2022 heeft Let’s Organize ook een eigen podcast gekregen!

Deze editie gaat over de emanciperende en democratisch rol van kunst en cultuur. Farah Laporte (Refu-Interim), Brigitte Herremans (Mensenrechtencentrum UGent) en Tamara Rosseel (artiest en Okan-leerkracht) schuiven aan in onze sfeervolle studio voor een interessante babbel.

BLIK HISTORIK: https://linxplus.be/podcast/

In deze reeks gaat Linx+ dieper in op verhalen uit onze sociale geschiedenis. Af en toe is er een thema, een gebouw of een gebeurtenis waarover nog zoveel valt te vertellen… En net dat is de focus van deze nieuwe podcast-reeks. Ze laten getuigen en mensen die kort bij het verhaal staan aan het woord en komen zo nog meer te weten over de sociale geschiedenis die de fundamenten heeft gelegd van onze welvaartsstaat.

Sociale geschiedenis levendig houden vormt een rode draad in de werking van Linx+. Ze vertalen thema’s uit de arbeiderscultuur en -strijd naar laagdrempelige activiteiten en bouwen zo aan een breed netwerk dat bijdraagt aan een solidaire en inclusieve samenleving.

Veel luisterplezier!