1 mei: Dag van de Arbeid

Voor het eerst in 75 jaar morgen geen 1 mei-optochten op de Dag van de Arbeid. Voor veel kameraden zal het morgen extra moeilijk zijn om in hun kot te blijven. Maar niet getreurd, ook vanuit ons kot kunnen we de Dag van de Arbeid in stijl vieren. Het ABVV heeft samen met de andere socialistische partners een goed gevuld programma op poten gezet. Op die manier blijven we samen sterk, van thuis uit.

Zekerheid voor Morgen

Onder de noemer ‘Zekerheid voor Morgen’ trekt het ABVV de digitale toer op. In tijden van onzekerheid, omwille van het coronavirus, hebben de mensen nood aan zekerheid. Enkel door een sterke sociale zekerheid die voor iedereen toegankelijk is en die voldoende gefinancierd wordt, kunnen mensen rekenen op de zorg en steun die ze nodig hebben, ook in tijden van crisis. Dat de sociale zekerheid de laatste jaren langs alle kanten aangevallen werd kunnen wij dan ook niet tolereren!

Om die ‘Zekerheid voor Morgen’ extra in de rode verf te zetten, willen we heel het land rood kleuren. Naast de witte symbolen (lakens, doeken, T-shirts, …) die nu buiten hangen, vragen we iedereen om daar een rood symbool aan toe te voegen of naast te hangen. Op die manier zijn rood én wit, samen, verbonden in solidariteit! Heb je geen rood symbool in de kast liggen? Gebruik dan de affiche uit het ledenmagazine De Nieuwe Werker of  gebruik één van de affiches in bijlage hiernaast (je kan kiezen voor een affiche op A4-formaat of voor een affiche op A3-formaat).

Ook digitaal wordt de ‘Zekerheid voor Morgen’ uitgedragen. Op facebook kan je jouw profielfoto aanpassen met de kader ‘Zekerheid voor Morgen’, klik hier. Ook nog op facebook kan je op 30 april, vooravond van 1 mei (vandaag), afstemmen op het feest van de solidariteit, zie hier. Een live-evenement van het ABVV, Socialistische Mutualiteit en sp.a, waarbij via een liveshow een gesprek zal plaatsvinden met o.a. Miranda Ulens, Paul Callewaert en Conner Rousseau. Tot slot, op 1 mei is er uiteraard nog de speech van Miranda Ulens, onze algemeen secretaris. Die kan je deze keer niet volgen op een volzet plein, maar wel via de sociale media van het ABVV.

Tot slot nog dit: steek op 1 mei om 11 uur jouw vuist in de lucht en zing uit volle borst mee met de Internationale. Plaats een video van dat ongetwijfeld prachtig moment en zet deze op facebook of Instagram.

De wereld steunt op nieuwe krachten, begeerte heeft ons aangeraakt

#zekerheidvoormorgen