Bookmark and Share

Cambio autodelen

De vele voordelen van autodelen.


Als je zelf geen wagen hebt en er toch één nodig hebt, wat doe je dan? Dan zoek je iemand die zijn auto wil delen. Cambio autodelen is een flexibele formule waarbij op verschillende plaatsen in de stad dag en nacht auto’s klaar staan voor de gebruikers.

Een uitleendienst

Cambio autodelen valt best te vergelijken met een uitleendienst, maar dan niet voor boeken of DVD’s, maar voor auto’s.

Wie bij cambio aangesloten is, kan een auto reserveren voor eigen gebruik. Je betaalt in functie van het gebruik (tijd en kilometers) en niet om er eigenaar te zijn. Waarmee je geld uitspaart als je de auto slechts sporadisch gebruikt. Van de wagens zelf (onderhoud, keuring, administratie, ...) hoeft men zich niks aan te trekken, cambio zorgt voor alles. Kortom: ideaal voor wie weinig rijdt ... of als alternatief voor de vaak minder gebruikte tweede wagen.

Geert Gisquière (cambio): “Cambio is financieel echt interessant voor wie weinig met de wagen rijdt. Brandstof, pechverhelping, verzekering: bij cambio is alles in de prijs inbegrepen. Kijk even op de kilometerteller van je auto en maak de berekening. Rij je minder dan pakweg 10.000 km per jaar, dan zal je snel zien dat autodelen je heel wat geld kan besparen. Of misschien vormt cambio wel een interessant alternatief voor de tweede wagen in het gezin? Meer dan 17.000 mensen zijn al van de voordelen overtuigd.”

Hoe werkt cambio autodelen?

Wie aansluit bij cambio krijgt een cambio-kaart: een chipkaart met een persoonlijke PIN-code. Deze cambio-kaart geeft toegang tot alle cambio-auto's in heel België. De klant reserveert de auto van zijn/haar keuze waar hij/zij dat wenst.

Reserveren kan dag en nacht, zowel telefonisch als via internet. De auto kan zowel voor korte als een langere periode (een dag, een week of langer) ontleend worden. De gebruiker haalt de auto af aan zijn standplaats en brengt hem daar terug aan het einde van de rit. Afhalen en terugbrengen kan de klok rond, zeven dagen per week.

Vijf voordelen

1. Autodelen is goedkoper dan een auto bezitten. De kosten deel je immers met meerdere gebruikers.

2. Je gaat bewuster om met het autogebruik en kiest sneller om te stappen, de fiets op te springen of het openbaar vervoer te nemen. Gezonder voor jezelf en je hebt een veel lagere voetafdruk.

3. Je sociale contacten verbeteren. Via het autodelen leer je nieuwe mensen kennen. En voor je het weet deel je nog meer voorwerpen en diensten.

4. Je deelt de lasten van de auto. De auto wassen doet niemand graag en er is nooit tijd om de auto naar de garage te brengen voor een onderhoud. Via autodelen deel je dus ook die vervelende taakjes.

5. De positieve impact van een gedeelde auto is hoog. Het opent ruimte in de stad voor vergroening, verbetert de verkeersleefbaarheid en helpt ons rationeler om te gaan met de steeds schaarser wordende grondstoffen.

Andere sites

Terug Top